101 χρόνια Ζακ Φρέσκο

«Σαν σήμερα, πριν από 101 χρόνια, στις 13 Μαρτίου του 1916, γεννήθηκε ένα από τα σπουδαιότερα δημιουργικά μυαλά του αιώνα που πέρασε.

Ο Ζακ Φρέσκο ιδρυτής του Venus Project, κλείνει σήμερα τα 101 χρόνια του και ακόμα προσπαθεί να αφυπνίσει και να μεταδώσει στους ανθρώπους τις αληθινές ρίζες που γεννάνε τα τεράστια προβλήματά τους.

Ακόμα αγωνίζεται για έναν κόσμο δίκαιο και ηθικό, όπου ο άνθρωπος, η φύση και η τεχνολογία θα μπορούν να συνυπάρχουν, γιατί μονάχα έτσι θα μπορέσει το ανθρώπινο είδος να προοδεύσει μέσα σ’ένα βιώσιμο φυσικό περιβάλλον.

Ο Ζακ Φρέσκο στα 101 του χρόνια εξακολουθεί να φωνάζει δύο πολύ σημαντικά πράγματα.

Αν δεν ανακηρύξουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη, κοινή παγκόσμια κληρονομιά όλου του ανθρώπινου είδους και αν δεν ξεπεράσουμε το παρωχημένο και αναποτελεσματικό χρηματοπιστωτικό μοντέλο, προχωρώντας στη μεθοδολογία και εφαρμογή μιας Οικονομίας που θα βασίζεται στους Πόρους (Resource Based Economy), όπου όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες θα είναι άμεσα προσβάσιμα σε όλους χωρίς κόστος, χρήματα, χρέη κλπ δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε σαν είδος το επόμενο βήμα και να απελευθερωθούμε προς την κατεύθυνση ενός κόσμου ενωμένου που θα ευημερεί και θα προοδεύει με βάση την ηθική και το δίκαιο.

Το όραμα του Ζακ Φρέσκο αναφέρεται σ’ένα νέο πολιτισμικό μοντέλο πέρα από την πολιτική, τον πόλεμο, τη φτώχεια και το χρήμα, ένα μοντέλο για ένα ειρηνικό και βιώσιμο μέλλον για όλους.»

Πηγή:
https://www.facebook.com/pangeatvp/posts/1476334085732961

Και μερικά απολαυστικά βίντεο:

Ζακ Φρέσκο youtube playlist με ελληνικούς υπότιτλους