Τι μπορούμε να κάνουμε;

Βασικά, είμαστε απαισιόδοξοι με όλα όσα βλέπουμε γύρω μας. Η αλήθεια είναι ότι πιθανότατα δεν θα καταφέρουμε να περάσουμε ποτέ σε Πολιτισμό τύπου 1. Αν δεν ήμασταν όμως απαισιόδοξοι, δεν θα δημιουργούσαμε ποτέ αυτό το blog. Αν ήμασταν αισιόδοξοι και η ανθρωπότητα έδειχνε να βάζει μυαλό από όλα όσα συμβαίνουν, τότε θα αράζαμε και θα ήμασταν σίγουροι και χαμογελαστοί.Επειδή όμως ακριβώς συνεχώς τα γεγονότα καταδεικνύουν ότι πάμε κατά διαόλου και π.χ. ένας τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος είναι προ των πυλών, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι και να μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις μας.

– Να πάρουμε τα όπλα;

Στην παρούσα φάση δεν πιστεύουμε ότι προσφέρει τίποτα στην εξέλιξη των πραγμάτων μια ένοπλη δράση. Μάλλον περισσότερο κακό κάνει γιατί δημιουργεί ακόμα περισσότερο μίσος. Ως γνωστόν το μίσος είναι μεταδοτικό. Αν σπάσεις τα μούτρα κάποιου επειδή πιστεύει σε κάτι που εσύ αποκηρύσσεις, το πιο πιθανό είναι μετά να σπάσει κι ο ίδιος στο ξύλο κάποιον αντίθετο απ’τη δική του ιδεολογία, πιθανότατα κι εσένα που τον έδειρες αρχικά.

– Να κατεβαίνουμε σε πορείες;

Φώναξε αν θες να εκτονωθείς κάπου. Μια πορεία είναι πάντα ένας καλός τρόπος εκτόνωσης.. Βρισίδια, συνθήματα κλπ. Όμως δυστυχώς ελάχιστα μοιάζουν πια να επηρεάζουν τις εξελίξεις. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

– Να «ανοίξουμε» το μυαλό μας και να περιμένουμε;

Ναι, μοιάζει να είναι η καλύτερη λύση από όλες. Αν έχεις την αίσθηση ότι ανοίγοντας το στόμα σου σε μια συζήτηση φίλων σου θα επηρεάσεις τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα, κάντο. Αν νιώθεις ότι γράφοντας τη γνώμη σου στα social media θα επηρεάσεις κάποιους, κάντο. Αν νομίζεις ότι δεν πρέπει να βλέπεις τηλεόραση, κάντο και επηρέασε όσους μπορείς. Μίλα για το αξιακό σου σύστημα, εξήγησέ τους για τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο.

Αυτό που περιμένουμε θα έρθει. Η στιγμή που η ανθρωπότητα θα τεθεί προ των ευθυνών της και θα πρέπει να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπρος ή προς το χάος καταφθάνει.

Πώς μπορεί να έρθει αυτό το κάτι που περιμένουμε;

Ίσως με τη μορφή μιας κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος ή ενός μεγάλου πολέμου. Αν έχουμε το μυαλό και το ιδεολογικό υπόβαθρο, θα δημιουργήσουμε κάτι ανώτερο (εφόσον έχουμε επιβιώσει από τις εξελίξεις).

Ίσως με τη μορφή της ανακάλυψης εξωγήινης ζωής. Αν ανακαλύψουμε κάτι τέτοιο και αποκαλυφθεί παντού, τότε ίσως αλλάξουν τα πάντα, από θρησκείες, μέχρι το χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι πολιτικές, τα πάντα. Μας αρέσει να λέμε: «Αν δεν υπάρχουν εξωγήινοι, ίσως θα έπρεπε να τους εφεύρουμε!»

Ένα είναι σίγουρο: έχοντας συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα, δύσκολα θα αφήσουμε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη όταν και με όποιο τρόπο προκύψει.