Ποιοι είμαστε

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που μας ενθουσιάζει η επιστήμη και μας ιντριγκάρει οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με την πεζή καθημερινότητα. Ονειρευόμαστε, προσπαθούμε να μην μένουμε στα στενά πλαίσια που έχουν κάποιοι βάλει στη ζωή μας και συζητάμε διαρκώς για το πώς θα αλλάξει ο κόσμος που ζούμε.

Αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτή τη σελίδα (ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014 ως blog), κυρίως για να βάλουμε τις σκέψεις μας σε μια τάξη, αλλά και για να τις κοινοποιήσουμε σε εσάς, ώστε με τη σειρά σας, αν τις βρίσκετε ενδιαφέρουσες, να τις συζητήσετε με τους φίλους σας. Δε στοχεύουμε σε πολύ κόσμο, είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι αν τους ανοίξεις κουβέντα για το διάστημα και το πόσο μικροί είμαστε στο σύμπαν, θα σε κοιτάξουν σαν χαμένοι και θα πιστέψουν ότι είσαι απλά πιωμένος… Τους σπας την καθημερινότητα, αφού έχουν γεμίσει το κεφάλι τους δουλειές, μισθούς, ειδήσεις, showbiz.

Εμείς προσπαθούμε να αδειάσουμε τις σκέψεις μας από όλα αυτά και να κοιτάξουμε ψηλά.

Όραμά μας είναι να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στο να συνειδητοποιήσουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να περάσουμε σε Πολιτισμό Τύπου 1. Στην πορεία θα μιλήσουμε για το πώς φανταζόμαστε τον κόσμο μας στο μέλλον και θα διατυπώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με αυτό. Το ευχάριστο είναι ότι πριν καν αναρωτηθούμε εμείς σχετικά με τα χαρακτηριστικά ενός αληθινά πολιτισμένου κόσμου, ο Jacque Fresco το έχει ήδη πράξει για εμάς και έχει δώσει πολλές απαντήσεις. Ομολογούμε ότι το όραμά του για το Venus Project και μια οικονομία βάσει πόρων είναι ό,τι πιο ιδανικό έχουμε έρθει σε επαφή μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, μιας και, όπως και ο ίδιος έχει πει, τίποτε δεν είναι τελειωτικό και όλα εξελίσσονται, ενδεχομένως να βρεθεί κάποια άλλη παρόμοια ιδέα που είναι ακόμα καλύτερη! Θέλουμε να είμαστε μακριά από δογματισμούς και αυτό που πιστεύουμε οφείλουμε να το κρατάμε διαρκώς εξελισσόμενο, ώστε μια μέρα να γίνει πραγματικότητα.

Σας καλούμε να λάβετε κι εσείς μέρος στην προσπάθειά μας, στέλνοντάς μας τις απόψεις σας μέσω email στο politismostipou1@gmail.com, σχολιάζοντας τις αναρτήσεις εδώ στη σελίδα μας, κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook ώστε να μη χάνετε τα post μας και, τέλος, ακολουθώντας μας σε twitter, instagram και youtube.

Πολιτισμός Τύπου 1