Μπορεί η νανοτεχνολογία να δημιουργήσει μια “ουτοπία”; Michio Kaku (Ελληνικοί Υπότιτλοι)

Το πρώτο βίντεο στο επίσημο κανάλι μας στο youtube είναι γεγονός! Ο Michio Kaku εξηγεί πώς μελλοντικά, η νανοτεχνολογία μπορεί να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που είναι δομημένες οι κοινωνίες μας. Τι θα συμβεί όταν θα μπορούμε να έχουμε τα πάντα χωρίς κόπο, χρησιμοποιώντας τους “αντιγραφείς”;

Εμείς πιστεύουμε βέβαια ότι η έλλειψη που υπάρχει στον πλανήτη είναι τεχνητή, ώστε να την εκμεταλλεύονται κάποιοι, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Η τεχνολογία προχωρά, ακόμα και σε αυτό το παρηκμασμένο σύστημα που ζούμε, με αλματώδεις ρυθμούς. Άρα, εκ των πραγμάτων, ακόμα και να μην θέλουμε ως ανθρωπότητα να αλλάξουμε, η τεχνολογία μας βάζει προ τετελεσμένων συνεχώς.

Ακόμα και να μη συμβεί κάποιο γεγονός (ανακάλυψη εξωγήινου πολιτισμού, παγκόσμιος πόλεμος, οικονομική κατάρρευση κλπ) που θα επηρεάσει το πώς έχουμε στημένες τις κοινωνίες μας, ενδέχεται η μεγάλη αλλαγή που αποζητούμε να έρθει από κάποια μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη, η οποία θα φέρει μη αναστρέψιμες αλλαγές.

Θυμίζουμε ότι, εκτός της νανοτεχνολογίας, η μεγάλη ανατροπή ίσως έρθει από την επανάσταση στον τομέα της ρομποτικής και τον εκτοπισμό του ανθρώπου από τον εργασιακό στίβο, όπως πολύ επιτυχημένα είχε εξηγήσει με βίντεο που είχαμε παρουσιάσει πριν μερικούς μήνες, το youtube κανάλι CGP Grey.

Δείτε το βίντεο επιλέγοντας τους ελληνικούς υπότιτλους από τις ρυθμίσεις και μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι μας, καθώς αρκετά ακόμα βίντεο θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...