Γιατί πρέπει να επιταχύνουμε την εξέλιξη του πολιτισμού μας, σε Πολιτισμό Τύπου 1;

Στόχος: η ανθρωπότητα πρέπει να εξελιχθεί γρήγορα, πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι τώρα και να αναπτύξει έναν πολιτισμό ανυπέρβλητο, τον οποίο κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να καθυστερεί.

Πρέπει λοιπόν να περάσουμε σε Πολιτισμό Τύπου 1 το συντομότερο δυνατό.

Γιατί είναι τόσο κρίσιμη αυτή η μετάβαση;

Η περίοδος μετάβασης από ένα Πολιτισμό Τύπου 0 σε Τύπου 1 θεωρείται η πιο κρίσιμη και πιο επικίνδυνη στην κλίμακα, καθώς ο πολιτισμός στο στάδιο αυτό δεν έχει αναπτύξει επαρκή συλλογική νοημοσύνη και η χρήση των νέων δυνάμεων μπορεί να αφανίσει εντελώς τον πολιτισμό αυτό, πριν την ολοκλήρωση της πλήρους μετάβασης σε Τύπου 1 (πυρηνικά, βιολογικά, γεωφυσικά όπλα μαζικής καταστροφής, ανεξέλεγκτη άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη, καταστροφή των φυσικών μηχανισμών προστασίας όπως η μαγνητόσφαιρα, το στρώμα του όζοντος κλπ). (Πηγή)

Υπάρχουν 2 πολύ βασικοί λόγοι που πρέπει να επιταχύνουμε τις εξελίξεις:

Ο πρώτος λόγος είναι ο προφανής: Επειδή μας συμφέρει όλους να πατήσουμε το fast forward και η επιστήμη να προχωρήσει σε όλους τους τομείς, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, βελτιώνοντας την καθημερινότητά μας και εξαλείφοντας τη φτώχεια μια για πάντα! Κάποιοι, λόγω του κέρδους, έχουν δημιουργήσει τεχνητές ελλείψεις στον πλανήτη και κρατούν δέσμια την εξέλιξη της ανθρωπότητας χρησιμοποιώντας τα 2 αυτά εργαλεία, τα οποία έχουν περάσει στον κόσμο, μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν, ότι είναι τα «λιγότερο κακά» συστήματα: καπιταλισμός και δημοκρατία. Για πολλά στοιχεία σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημα, βλέπε το ντοκιμαντέρ Ζeitgeist.

Με αυτό τον τρόπο, η ανθρωπότητα αργεί τρομαχτικά να εξελιχθεί, κάτι που λειτουργεί φυσικά εις βάρος της.

Άρα λοιπόν συμφωνούμε ότι μόνο με την κατάργηση του χρηματοοικονομικού συστήματος μπορεί να λειτουργήσει η μετάβαση γρήγορα και με δικαιοσύνη. Για την περισσότερο εφικτή λύση που έχουμε διαβάσει μέχρι στιγμής, δείτε το Venus Project του Jacque Fresco, αλλά και το TROM.

Το «σώμα» της ανθρωπότητας είναι «γερασμένο και ετοιμοθάνατο», με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παλιές αντιλήψεις, σύνορα, θρησκευτικές, εθνικές και ιδεολογικές διαφορές, συγκρούσεις παντός είδους και φτώχεια. Μάλιστα για την καταπολέμηση του «γήρατος» δεν χρειάζεται απλώς μεταμόσχευση κάποιων ζωτικών οργάνων, δεν χρειάζεται δηλαδή μια επέμβαση στο ήδη υπάρχον στρεβλό σύστημα, αλλά κάποιο ελιξίριο της νεότητας που θα την φέρει πολλά πολλά χρόνια πίσω και πάλι στη νεότητα και άρα σε καθαρό μυαλό.

Ζητάμε λοιπόν μια δεύτερη ευκαιρία και πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τα απομεινάρια του παρελθόντος.

Ο δεύτερος λόγος είναι η ασφάλειά μας. Η προστασία μας από οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά και να επηρεάσει τον πλανήτη μας, από κάποιον μετεωρίτη που θα χτυπήσει τη Γη, από ακραία καιρικά φαινόμενα και οτιδήποτε άλλο δεν περνάει αυτή τη στιγμή από το χέρι μας να αλλάξουμε.

Από το πουθενά μπορεί να βρεθούμε ξαφνικά ένα βήμα πριν το χάος και χωρίς μάλιστα να είναι γνωστό στην κοινή γνώμη, όπως για παράδειγμα το 2012 με μια ηλιακή καταιγίδα που απείλησει να μας στείλει τεχνολογικά πίσω στον 18ο αιώνα.

Εκτός από τη φύση, δεν είναι καθόλου αμελητέα απειλή και οι εξωγήινοι.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και εστιάστε στα πολύ ενδιαφέροντα σημεία που μιλάει ο διεθνούς φήμης αστροφυσικός Michio Kaku.

Θα αρκούσε ένα λεπτό μάχης με έναν Πολιτισμό Τύπου 2 ή Τύπου 3, ώστε το ανθρώπινο είδος να εξαφανιστεί εντελώς από το σύμπαν.

Πιστεύετε ότι μια τέτοια μάχη είναι αδύνατο να γίνει μιας και ακόμα δεν έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν εξωγήινοι; Σας θυμίζουμε ότι ανά τους αιώνες πολλά πράγματα θεωρούνταν αδύνατο να συμβούν κι όμως πλέον είναι στην καθημερινότητά μας. Για να μιλήσουμε για κάτι πιο πρόσφατο, ένα χτύπημα στην καρδιά των ΗΠΑ θεωρούνταν αδύνατο και μια 11η Σεπτεμβρίου με ένα έκτακτο δελτίο ξαφνικά ήταν εκεί μπροστά στα μάτια μας και έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε.

Η έλευση εξωγήινου πολιτισμού εκατομμυρίων ετών τεχνολογικά μπροστά από τον δικό μας πολιτισμό, απέχει δυστυχώς ένα έκτακτο δελτίο απόσταση. Και μετά; Χάος. Γι’αυτό και οφείλουμε άμεσα να περάσουμε από Πολιτισμός Τύπου 0 που είμαστε αυτή τη στιγμή, σε Πολιτισμός Τύπου 1.

Ένα επιπλέον επιχείρημα που δηλώνει το πόση άγνοια έχουν αυτοί που δηλώνουν ευθαρσώς πως δεν υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί, είναι κι αυτό που αναφέρει στο βίντεο ο κύριος Michio Kaku, ότι δηλαδή ακόμα και δίπλα μας, στη “γειτονιά” του πλανήτη μας να γινόταν μια ανυπέρβλητη αλλαγή από έναν εξωγήινο Πολιτισμό δεύτερου ή τρίτου Τύπου, εμείς θα καταλαβαίναμε επί της ουσίας ό,τι ακριβώς και μερικά μυρμήγκια δίπλα σε έναν τεράστιο αυτοκινητόδρομο, την ώρα που αυτός κατασκευάζεται. Απολύτως τίποτα.

Άρα πώς μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχουν εξωγήινοι;

Πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Εξάλλου σε τι ακριβώς θα μας βλάψει το να επιταχύνουμε με κάθε μέσο την τεχνολογική πρόοδο σε όλους τους τομείς αν σεβόμαστε όλα τα πλάσματα του πλανήτη και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε;

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς, οπότε απορρίπτονται ως απαράδεκτα τα περί κυριαρχίας μιας συγκεκριμένης φυλής.

Για ποιο λόγο όμως οι παραπάνω σκέψεις δεν έχουν περάσει στο DNA της ανθρωπότητας και όλοι ζούμε τις ζωές μας σαν να μην τρέχει τίποτα;

Πολύ απλά γιατί το σημερινό status quo εξυπηρετεί μια πλατιά γκάμα λίγων ανθρώπων οι οποίοι είναι πανίσχυροι στον κόσμο που ζούμε και ελέγχουν τα πάντα. Από την ψευτοδημοκρατία που ζούμε, τις γαλακτοβιομηχανίες, τις φαρμακοβιομηχανίες, τα ΜΜΕ, τις κατασκευαστικές εταιρίες και φυσικά την ενέργεια και το εμπόριο όπλων.

Το να πειστεί κάποιος για αυτές τις ιδέες είναι απλά θέμα χρημάτων στη σημερινή εποχή. Αν κάποιος επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στο να κάνει τον κόσμο να πειστεί ότι πρέπει να ετοιμαστεί για την έλευση των εξωγήινων, τότε σίγουρα θα το καταφέρει. Όπως επίσης, έχει αποδειχθεί ότι ο δυτικός άνθρωπος σε μερικά χρόνια θα ξεκινήσει να έχει στο καθημερινό του διατροφολόγιο έντομα, όπως κάνουν ήδη σε πολλές χώρες της Ασίας. Είναι απλώς θέμα budget. Να βρεθεί δηλαδή κάποιος που θα έχει τα χρήματα για την καμπάνια. Αλλά φυσικά, όσο τα συμφέροντα των λίγων είναι να παραμένουν τα πράγματα ως έχουν, ποτέ δεν θα αλλάξει κάτι.

Μια τέτοια καμπάνια δεν θα έρθει ποτέ, εκτός κι αν μας προλάβουν οι εξελίξεις. Τότε όμως θα είναι πια πολύ αργά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...