Εικόνες στο facebook και ερμηνείες

Με αφορμή κάποιες συζητήσεις που έχουμε κατά καιρούς στις εικόνες που δημοσιεύουμε στη σελίδα μας στο facebook: Πολλές απ’τις δημοσιεύσεις μας μπορεί να έχουν πολλές διαφορετικές ερμηνείες.

Ένα παράδειγμα:

Αν ποστάρουμε την εικόνα ενός μήλου που έχει μια δαγκωνιά, μπορεί κάποιος να κάνει like επειδή του θυμίζει τη γνωστή εταιρεία και χρησιμοποιεί τις συσκευές της στην καθημερινότητά του. Επίσης, μπορεί κάποιος που του θυμίζει το ίδιο, να εκνευριστεί γιατί θα θεωρήσει πως κάνουμε διαφήμιση.

Κάποιος άλλος μπορεί να το θεωρήσει ως θρησκευτική παραπομπή στο προπατορικό αμάρτημα, να υποθέσει πως είμαστε σελίδα θρησκευτικού περιεχομένου και να γράψει στα σχόλια κάτι σχετικό. Ένας ακόμα ίσως το θεωρήσει σαν προπαγάνδα υπέρ της κατανάλωσης φρούτων, κλπ…

Και όλα αυτά απλώς με μία εικόνα πολύ απλή, χωρίς λεζάντα. Φανταστείτε λοιπόν τι παρεξηγήσεις μπορεί να γίνουν για κάτι πιο υποκειμενικό και αόριστο, που ίσως περιέχει λέξεις με πολλαπλές ερμηνείες, όπως «ελευθερία», «άνθρωπος», «συμπόνια», «σκλαβιά» κλπ.

Οπότε, πριν κατακεραυνώσετε με τα επιχειρήματά σας (ή τις προσβολές σας) εμάς ή τους άλλους συνομιλητές σας, ρωτήστε πρώτα πώς ερμηνεύουν αυτό που βλέπουν/διαβάζουν κι αν όντως το βλέπουν όπως κι εσείς, γράψτε τους γιατί διαφωνείτε ή ΟΚ κράξτε τους αν δεν την παλεύετε! Όμως η κατανόηση καλό θα είναι να προηγείται. 😉

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...